Selasa, 27 Mac 2012

Permohonan Jawatan Kosong di PDRM Kini di SPA Mulai 20 Mac 2012



Permohonan bagi jawatan di dalam Polis DiRaja Malaysia (PDRM) kini boleh dibuat secara online melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), www.spa.gov.my mulai 20 Mac 2012.

Calon-calon hendaklah berumur tidak kurang 18 tahun dan tidak lebih daripada 28 tahun bagi permohonan menggunakan kelulusan PMR/SPM/STPM/Diploma/Ijazah Sarjana Muda/Sarjana dan tidak melebihi daripada 35 tahun bagi permohonan menggunakan kelulusan PHD pada tarikh pendaftaran. Sila rujuk di laman web rasmi PDRM http://www.rmp.gov.my/

Permohonan adalah menggunakan Borang Pendaftaran Pekerjaan di Sektor Awam (SPA8i) yang boleh diperolehi melalui pautan ini :

Maklumat lanjut, hubungi talian : 03-2266 8350 / 8344 / 8347. (Unit Pengambilan PDRM)

16 comments:

nak isi cm na? x tw la weh...

kalau sy bleh minta x? usia dh hampir 40.

hadoy. . . nk gop, dah bosan lha belajar ney :(

Saya dh mintak..alasan gagal sebab banyak tatu.come on la..biasalah org srwk.x kan psal tatu pun x bleh..x pro la pdrm.huh.

dah lama isi kat spa tak pernah dipanggil temuduga....

tau takpe isi kat spa macam tak ada effect je...member tetiba dah jadi polis pelik la....macam mana nak apply sebenarnya nie?

salam...time keluar borng pdrm sy selalu online n prgi intrview.....dkt kelntn ssh dpt,prgi intrviw kl,dpt tp malang alamat sy tdk d trma.prgi intrviw kelntn blk,xdpt jg.....xde rezeki sy nk bt cm ni,kdng2 sy ase cm nk puts ase tp d sbb nasht ibubapa n trlalu mnt,sy trs mncb..........

salam...sy da dapat tembus temuduga tapi surat xsampai-sampai, xtw la kaiau ada masalah..tapi sabar saja la,,

Bla open intrbiu kons.prpuan kluar ye..dh lma sy tggu.last2 dpt kje polis bntuan

skrg sya keja jabtan penjara.klau sya nak pndah PDRM pa ptt sya buat tk pndah jabtan ya..tlg brikn kmen.

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Saya baru sahaja isi borang pdrm melalui spa.apakah langkah harus saya lakukan????bila pengambilan pdrm akn dibuka???

sy dh review tmudga hritu...tp bila nk pnggil training??hrap pihak brknaan prcepatkn pmohonan kami yg msih mnghrap utk brkhidmat sbgai anggota PDRM yg sntiasa brsdia dlm apa jua keadaan...

Baru ni hanya temuduga fizikal..ada satu step lg kna jumpa pgawai tu ha...sabar ye adik2..nnti dia panggil lah tu

Dari gemukk sampai la kurus sy buat utk pdrm.tmuduga x dpt pun.harap dpt la kali ni.asyik tgok gerak khas ja.teringin gak nak buat belagak naik keta lancer pdrm:)

Sang saka biru...terimalah kami sebagai pejuang yg akan menegakkan agama,bangsa dan tanah air tercinta di masa akan dtg